Stryktipset

En av våra äldsta spelformer i Sverige är stryktipset som spelas av väldigt många länder över hela landet. Att spela är enkelt. Det du ska göra är att kryssa för hur du tror att tretton olika fotbollsmatcher kommer att sluta. Du kan kryssa i att du tror att det kommer bli oavgjort eller så kan du kryssa i vem som du tror kommer att vinna matchen.

Fotboll Stryktipset

För att kunna vinna någonting så behöver du ha minst 10 rätt av de 13 som du har kryssat för. Vinstsumman för tio rätt brukar inte vara extremt stor eftersom att vinstpengarna ska delas på alla som hade tio rätt. Oftast så blir inte vinstsumman större förens du har 12 eller 13 rätt. Men detta kan variera. Vinstsumman beror ju trotts allt på hur många andra det är som också hade rätt.

Innan 1962 så fanns där bara 12 matcher att satsa på men dem ändrade detta sedan till 13. Den allra högsta vinsten kallade dem då för trettan. Efter detta så hände där inte speciellt mycket med stryktipset utan alla spelade på som vanligt fram till 2004 då det skedde en förändring. Nu kunde man nämligen vinna 13 plus som idag kallas för dubbelvinsten. Nu var chanserna för att vinna stora summor pengar aningen högre.